Double Under – Met het juiste materiaal gaat het beter.

‘Iemand die leert fietsen geef je niet meteen een motorfiets.
Dus waarom begin je met een REV2!?!?!’

In de voorbije jaren komen we telkens weer tegen dat atleten naar het snelst mogelijke grijpen. Maar waarom? Omdat een ander dat ook heeft? Omdat het goed staat?
Wij zijn van mening dat je moet beginnen met de basis! En die wordt gevormd door jou zelf. Daar bovenop komt dan het materiaal.

Omdat jij zelf de basis bent, moet je er voor zorgen dat jouw lichaam klaar is om aan de slag te gaan met de Double Under.
– Kan je probleemloos zonder materiaal in je handen 20 aaneengesloten sprongen maken?
– Hou je bij je 20 sprongen je lichaam rechtop en je benen ontspannen naar beneden?
– Zet je bij de 20 sprongen telkens af vanaf de bal van je voorvoet en komen je hakken daarbij niet (of nauwelijks) op de grond?
– Kan je probleemloos zonder materiaal in je handen 20 aaneengesloten sprongen maken, waarbij je met je handen simuleert dat je daadwerkelijk een ‘Touwtje’ vasthoudt?
– Beheers je de Speed Step? Zowel zonder, als met ‘Touwtje’?

Wanneer bovenstaande allemaal bevestigend wordt beantwoord, ga je aan de slag met het juiste Rope.
Hiervoor hebben we een reeks Ropes ontwikkeld:
 De basis (of [Stap 1]) is een Licorice- of Rainbow-Rope.
Dit Rope heeft voldoende massa om te worden gevoeld bij gebruik.
Doordat het Rope in de handvatten draait is er zeer weinig wrijving, waardoor het snel kan gaan.
Daarnaast laat dit Rope zich snel en makkelijk in lengte aanpassen door het toevoegen en verwijderen van knopen.

[Stap 2] is werken met het een staaldraad-Rope.
Doordat er veel minder luchtweerstand is, is dit Rope vele male sneller dan een Licorice- of Rainbow-Rope.
Omdat het handvat echter identiek is EN omdat de ideale lengte nu bekend is, kan dit Rope op de juiste lengte gemaakt worden, en kan er door de bevestiging aan één zijde ‘gefinetuned’ worden aan de lengte.

[Stap 3] zijn de REV-Ropes: REV1 en REV2.
Deze Ropes kennen gelagerde handvatten, een ultra dunne staaldraad en een enorm soepele overbrenging van staaldraad naar handvat.
Deze Ropes zijn SNEL!!!
Wanneer je bovenstaande beheerst, dan zijn langere series ‘Doubles’ (en ‘Triples’) geen onmogelijkheid meer.

Het laatste in de reeks is de ‘Trainer‘.
Deze wordt gebruikt wanneer een Rainbow-Rope toch nog te licht is om te voelen wat een Rope doet en wat het juiste moment van springen en handelen is.
Maar dit Rope wordt ook gebruikt om op een functionele manier meer kracht te trainen in series. Het gewicht en de weerstand zorgen er voor dat de atleet meer moet doen, maar de handvatten zorgen er voor dat dit zonder problemen kan gebeuren.

Tips worden in een enorme verscheidenheid gegeven. En omdat wij de Double Under beheersen en aanleren, weten we wat wel, en wat niet optimaal werkt.
Daarom weten we ook dat er in de CrossFit-scene onbegrijpelijke aanwijzingen gegeven worden. Bijvoorbeeld voorafgaand aan de 3e WOD voor de LLTD2014 Qualifier: http://youtu.be/3L0H4K9rEr8.
Ga daarom zeker naar onze tips!

Omdat het vaak net even makkelijker is om theoretische tips om te zetten in de praktijk wanneer een expert naar je kijkt en aanwijzingen geeft is een clinic van een uur een absolute meerwaarde.