Terug naar overzicht
Vandaag was de laatste keer van de reeks van drie keer 'Touwtje Springen' met leerlingen en docenten van Het Kwadrant in Bergen op Zoom.

En ze waren nog niet binnen of de sfeer was goed. Lekker kletsen voordat er omgekleed is. De zaal in met een dikke glimlach. Ropes pakken en Skippen met z'n allen. 'We hebben vorige week iets moois gedaan! Mogen we het laten zien?!'. Tuurlijk!!! Straks moeten jullie het laten zien.

We beginnen met muziek en foutloos. Sommigen springen recht-toe-recht-aan. Anderen doen Rope Skipping: Allerlei truukjes tijdens het springen. De fantastic-four moeten nu achteruit doorgaan. Heerlijk!! Wat een inzet en creativiteit!!

Verder met Rope in Long(er) Rope. En al snel wordt deze opdracht door de verschillende groepen met een eigen variatie uitgevoerd. De vier jongens doen een Push-up in het Long Rope! De andere 4 jongens krijgen als opdracht om een 'Siamese vierling'-oefening te maken. De vier meiden gaan in Travellar in het Long Rope. De mix-groep kent zelfs een onverwacht springen van één van de draaisters; en zo worden ze het enige  mix-dubbel-in-het-Long(er) Rope. En een coole entry en exit bij de draaiende docenten.
Na het oefenen Showtime! Alle groepen laten hun ding zien, waarbij alle jongens met een Long Rope het spits afbijten door de oefening van vorige week te tonen. HELEMAAL PERFECT!!!!!!!
En we eindigen met Double Dutch. Allemaal (!!!) komen ze er in en springen in de twee Touwen.

Het was echt, ECHT heel leuk deze drie keer. Allemaal bedanken ze voor de leuke drie weken. En dat is helemaal wederzijds...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.