Terug naar overzicht
Copernicus Scholengemeenschap - Hoorn

Deelnemers: 2e klas Sportklassen.
Rope Skipping als Beweeg-activiteit in het Sportklas-programma.
(1 van 2)
Ook dit jaar mag ik weer terug komen en met de Sportklassen van het Copernicus aan de slag. Dit jaar zijn de beide klassen met tweede klassers gesplitst. En ga ik twee maal aan de slag met de leerlingen die Sport gekozen hebben.

Als de eerste leerlingen binnen komen, staat de muziek al aan en hangen de Ropes op de kast. Sommigen krijgen meteen een blij gezicht als ze beseffen dat ze gaan ‘Touwtje Springen’. Anderen bedenken ineens weer hoe slecht ze dit kunnen.
De openingsbabbel neemt al meteen heel wat druk weg: “Je mag fouten maken! Hoe slechter je bent, hoe meer fouten je mag maken!”. En 2 minuten later staat iedereen in zijn eigen stijl te springen op het ritme van de muziek.

De eerste heen-en-weer-opdracht geeft al meteen een foute uitvoering door 95% van de groep! Lopen is immers geen springen. ;-) Daarna worden de opdrachten alleen maar moeilijker, terwijl het gevoel alleen maar beter wordt. Hinkelen, huppelen en 3-stappen-per-rotatie. Succes en ongeloof gaan naast elkaar naar de overkant.

Door naar 2-met-1-Rope, waarbij al snel allerlei eigen toevoegingen en uitbreidingen gevonden en gemasterd worden.

We eindigen vandaag met de wedstrijd ‘Jongens-tegen-de-meiden 3-sprongen-met-de-gehele-groep in één Long Rope’. De winnaar krijgt er een leerling uit de verliezersgroep bij. En opnieuw drie sprongen maken! En nog een keer.

Volgende week verder met 2-in-1 en door naar Inkomen-Springen-Uitgaan en eindigen met Double Dutch…

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.