Terug naar overzicht
De Aldenhove - Nijmegen
Deelnemers: Groepen 3, 4, 7 & 8.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 83
Rope Skipping als onderdeel van de Sportdag.
"In het Noorden en Zuiden van het land regen, waarbij de beide zone's naar elkaar zullen bewegen.". Dus dat klinkt niet hoopvol; en tegelijkertijd ook wel. Want Nijmegen ligt daar tussenin. Dus met een beetje mazzel...

Wanneer ik het terrein op loop zijn de voorbereidingen in volle gang. Ik ga straks op het asfalt aan de slag. Eerst wordt straks op dezelfde plek de gezamenlijke opening gedaan.
Geen probleem! Want we hebben beiden eigen muziekinstallatie. En ik kan mijn Ropes vast ophangen aan één van de doeltjes die daar geparkeerd staan.


Iets na 09:00 uur komen de kinderen van de Groepen 1/2 het terrein op. Netjes hand in hand en vol leven 'melden' ze zich. Om even later te worden gevolgd door de rest van de school. Als iedereen aanwezig is, wordt de warming-up gestart. Eerst met z'n allen bewegen op muziek en daarna verzamelen bij de begeleiders. Want daar hoort iedereen waar gestart wordt. En zo komt als eerste Groep 7 bij het Rope Skipping.

Al snel heeft iedereen een Rope en gaan we heen en weer met de steeds lastiger wordende opdrachten. De jongens verrassen zichzelf met wat ze kunnen. En de meiden pest ik met opdrachten als 'Huppelend Touwtje Springen' en de 'Drie stappen per rotatie'-opdracht.
Omdat we 'maar' een half uurtje hebben, ga ik snel verder met varianten op de plaats. Sommige meiden hebben al eerder met Rope Skipping meegedaan; op 13 december om precies te zijn. Wanneer ik heel even met de drie jongens bezig ben, hebben twee al één Rope samen gepakt en zijn aan het springen.
Dit is voor mij een mooi moment om tegen de meiden te zeggen dat ze even zelf aan de slag mogen gaan en dat ik even met de jongens een momentje pak. Omdat ik met Double Dutch aan de slag wil gaan, vraag ik een mamma of ze me wil helpen. Binnen 5 minuten heeft zij voor het eerst Double Dutch gedraaid, hebben alle drie de jongens meer dan één keer mooie series gesprongen en hebben de meiden elkaar geïnspireerd.


De volgende groep zijn de bijna-schoolverlaters. Met een geweldig enthousiasme en openheid gaan we met z'n allen aan de slag. Heen-en-weer. Op de plaats. "Kan jij dit ook?" en "Ja. Maar kan jij dit?!". :-)
Zwaar genietend van de input van de kids en het 'kaatsen' wat ik doe 'vliegt' het half uur voorbij. Terwijl de andere groepen al hun pauze genieten, gaan wij nog even door met een groepsopdracht: Twee draaiers en de rest in het Rope 3 opeenvolgende sprongen maken. En ook dat lukt ze binnen 5 minuten!! Pauze verdient! :D


Na de pauze moet ik behoorlijk omlaag blijven kijken: Groep 3 komt bij het Skippen!
Binnen mum van tijd heeft iedereen zijn eigen (soms veel te grote) Rope en zijn we begonnen. Eerst een keertje heen-en-weer. Maar al heel snel aan de slag met het dubbelgevouwen Rope en de spring-er-net-als-ik-overheen-opdrachten.
Vol Energie word ik geïmiteerd. Gezichten worden rood en jasjes gaan uit. Het publiek aan de zijkant maakt fotootjes en videootjes van hun bewegende telgen. En ook de meester laat zich niet onbetuigd en springt en draait er aanstekelijk op los.

De laatste groep van vandaag zijn de vierde-groepers. In twee plukjes komen ze bij me, waardoor de ene helft al eerder aan de slag is dan de andere helft. Met deze groep ga ik, na het inspringen, meteen aan de slag met de dubbelgevouwen Ropes. Ook nu weer wordt er vanaf de zijkant goedkeurend toegekeken wanneer de 'kleintjes' mijn voorbeeld volgen.
En ook wanneer de Ropes zelf vastgehouden worden volgen ze allemaal de voorbeelden die aangereikt worden.
Tenslotte nog even heel kort 2-met-1-Rope.
En dan is ook voor deze groep de Sportdag afgelopen.


En wanneer, net als op de andere plekken, het opruimen is begonnen, vertrekken de kinderen met hun begeleiders met een enkele "Dank je wel!!" weer richting school. Het is een heerlijke en droge Sportdag geworden!!

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.