Terug naar overzicht

5 september 2013
De Tweemaster – Naarden

De Tweemaster - Naarden
Deelnemers: Groepen 6 t/m 8.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 125
Kick Off Project 'Touwtje Springen'.
De Naarder Gymnastiek- en TurnVereniging 'Keizer Otto' heeft een project ingediend bij het Rabobank Coöperatiefonds. De aanvraag omvatte de mogelijkheid om voor alle scholen voor Basis en Voortgezet Onderwijs, alle (Sport)Verenigingen en alle NaSchoolseOpvang-locaties in Naarden, Bussum en Hilversumse Meent mee te doen in het Project 'Touwtje Springen' en zo een heel laagdrempelige beweegimpuls te geven aan de omgeving waarin de 113-jarige vereniging actief is, en werd beloond met een forse donatie vanuit het fonds:

Vandaag is de officiële Kick Off van het project. Vanaf 08:30 uur zullen 5 groepen van basisschool 'De Tweemaster' elk 45 minuten aan de slag gaan met de Ropes. Onder leiding van de Nederlandse 'Spring'-goeroe Eric Herber, die 17 jaar geleden in en vanuit Naarden gestart is met het verspreiden van Rope Skipping (= wedstrijdvorm 'Touwtje Springen') in Nederland, zullen verschillende skills geleerd worden, en zal iedereen ervaren hoe leuk en makkelijk 'Touwtje Springen' is.
Tijdens de Kick Off zal symbolisch de eerste tas met Ropes en aanvullende inhoud overhandigen aan de school. En vanaf de middag zullen de overige tassen verspreid worden onder de 29 organisaties die zich reeds hebben aangemeld voor deelname aan het Project.

-------------


Geslaagde Kick Off Project ‘Touwtje Springen’


Van de 36 locaties en organisaties die zich reeds hebben aangemeld, was vanochtend om 08:30 uur Basisschool ‘De Tweemaster’ de eerste aan wie een tas met Ropes en extra’s werd uitgereikt.
In het voorwoord werd duidelijk gemaakt waarom bewegen goed is, waarom Touwtje Springen goed is, en hoe leuk het is wanneer je het kunt!
Hoofd van de school Chris Heersink opende de overhandigde tas direct, pakte er een blauw Rope uit en liet zien dat hij al bijna lid is van ‘De club van 10’. Daarna liet Tim, leerling van groep 8 EN Rope Skipper bij GTV Keizer Otto, deed daar vervolgens een schepje bovenop. En ter afsluiting sprongen Tim en Eric samen met een Rope.

Direct daarna gingen de groepen 6 t/m 8 aan de slag met een clinic ‘Touwtje Springen’. Onder strakblauwe lucht en heerlijke muziek, werd iedereen meegenomen vanuit de wereld van het ‘Touwtje Springen’ naar het Rope Skipping. Onder leiding van de projectleider en ‘Touwtje Springen’-goeroe Eric Herber werden de groepen meegenomen naar Criss Cross, Release, Leg Wrap in Sinle Rope en de vele varianten van het 2-in-1-Rope.

Toen om 12:15 uur de 5 groepen allemaal 45 minuten gesprongen hadden en de aanhanger weer ingeruimd werd, was de tas op het plein al leeggehaald en stonden de overblijfleerlingen her en der op het plein de nieuw verworven Skills te herhalen en te tonen, waarmee de Kick Off echt geslaagd mag worden genoemd.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.