Terug naar overzicht
'Jong Leerdam' - Leerdam

Deelnemers: Leerlingen van de groepen 5 t/m 8.
Rope Skipping als beweegactiviteit tijdens de Kick Off van 'Jong Leerdam'.
Na het telefoontje van Remco ga ik op weg. Strak schema, dus niet treuzelen. En dat gaat goed! Totdat ik de A1 op draai. :-(
Ongeluk bij Hoogland blokkeert de gehele snelweg. En al het verkeer dat via de A27 wil rijden wordt geblokkeerd door een ongeluk bij de aanleg van het nieuwe ecoduct. Dus ik sta STIL! Veel SMS-contact met Remco zorgt er voor dat de eerste ronde over genomen wordt door de inleidster van de dag.
5 minuten voordat de tweede ronde begint kom ik binnen. We hangen snel de Ropes uit en ik trek mijn binnenschoenen aan. Headset op. Wisselen van de groepen. En aan de slag!!!

We staan in een halve sporthal samen met een aantal andere spelen.
Via de headset bereik ik alle kids. Vooruit. Achteruit. Spreiden en sluiten. Rope tussen je benen en andere kant op verder. De opdrachten worden gezien en nagedaan. De een heeft er wat meer problemen mee dan de ander. Maar ze zijn allemaal goed bezig!
Eventjes een kort moment van rust levert een nieuwe Skill op. Ze gaan aan de slag met 180-to-the-back. En sommigen gaan als vanzelf over in 180-to-the-front.

Weer een moment van rust. Nu om te laten zien dat we aan de slag gaan met 2-en-1-Rope. Sommigen beginnen beiden buiten het Rope. Anderen gaan meteen aan de slag in de Travellar-positie. Een heel goed tweetal laat ik zien hoe je een handvat over kunt geven van de één naar de andere terwijl je gewoon door gaat met springen. En terwijl ze dit oefenen, worden ze al gekopieerd door een tweetal andere tweetallen.

Na deze ronde gaan 'mijn' springers door naar de percussie en ga ik aan de slag met de tweede groep.
Zelfde energie. Zelfde ruimte. Zelfde onderdelen. Iets andere accenten.

Omdat de afleiding groot is, en ik variatie wil, hou ik Single Rope en 2-met-1-Rope heel kort en laat ik ze in drietallen een 9-feet- of 10-feet-Rope draaien. Sommigen springen er met twee anderen in. En één groepje gaat met z'n drieën in het Rope!!

Als de middag bijna afgelopen is, worden alle groepen nog een keer bij elkaar in de grote zaal gehaald.
Alle medewerkers worden bedankt en krijgen een luid applaus van de kids en begeleiders.
En zo eindigt een SUPER LEUKE kick-off door 'Jong Leerdam'. En is dit hopelijk het begin van een hele mooie lange sportieve tijd...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.