Terug naar overzicht

20 maart 2012
Nog net binnen de tijd gelukt!

Vandaag was het weer tijd voor de sportklas van het Willem de Zwijger College uit Bussum om touwtje te springen.

Om warm te worden moesten ze groepjes van 3 maken. In estafette vorm moest eentje 10 sprongen maken, de volgende 20 en de laatste 30. Dit ook achteruit. Zodra ze als groep klaar waren moesten ze gaan zitten om zo te zien welke groep had gewonnen.

Daarna een korte routine gemaakt en tegelijk met zijn alle op de muziek gesprongen. Ondanks dat ze nog niet veel lessen hebben gehad pikte ze het allemaal snel op.
Vorige week hadden we al met zijn tweeën in 1 touw gesprongen en daar zijn we mee verder gegaan. Er werd toegewerkt naar de oefening waarbij iedereen op een rij staat en er om en om eentje voor langs springt met de travel methode.

Daarna zijn we begonnen met het springen in twee touwen (Double Dutch). Een aantal meisjes hadden hier al ervaring mee. De meiden en jongens die het voor het eerst probeerde bleken talent te hebben en deden al snel mee.
10 minuten voor het eind waren ze moe en wilde ze het opgeven, maar de slotopdracht om met zijn alle in een Long Rope te springen moest nog gehaald worden!! En ze zetten zich hier allemaal nog even voor de volle 100% voor in. Uiteindelijk is ook dit nog net binnen de tijd gelukt, al was het met maar 1 sprong...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.