Terug naar overzicht
OBS 'De Wilgenhoek' - Hank

Deelnemers: Leerlingen van de groepen 3 t/m 8.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 175

Rope Skipping als beweegactiviteiten tijdens de Nationale Sportweek.
Aangekomen in Hank plaatsen we de aanhanger in een parkeervak naast het schoolplein. De lucht is dreigend, maar droog. Dus wordt de beslissing genomen: It geht oan!!

De eerste groep is 15 minuten na de beslissing op het plein. Zo'n 80 kids staan met z'n allen mee te springen op de muziek en mijn aangeven. Als we 40 minuten verder zijn, is het bijna tijd voor de tweede groep. Maar eerst worden ook hier de ballonnen opgelaten! Want ook hier maken ze kans op een extra clinic of een plein-speel-pakket.

Tijdens de tweede groep wordt in één keer de kraan vol open gedraaid. Maar waarom zouden we ons daar door tegen laten houden?! :D Dus gaan we met z'n allen vrolijk door: Leve de Nationale Sportweek en de Koningsspelen!!
Dat de regen wel degelijk een verschil maakt, merken we als ook nu weer de ballonnen losgelaten worden. In tegenstelling tot de andere pleinen, gaat hier geen enkele ballon de lucht in om zich boven de bomen uit te verheffen. Het extra gewicht dat het water op de huid van de ballon vormt is simpelweg te veel voor het opwaartse vermogen dat het helium creëert. Vrijwel direct worden alle ballonnen weer 'gevangen' en verdwijnen ze met de kinderen mee naar binnen. Daar kunnen ze opdrogen en opwarmen. En dan straks, nadat wij opgeruimd en weg zijn, weer naar buiten komen en weggaan.

Een beetje te nat einde van de 2013-editie van de Nationale Sportweek en de Koningsspelen. Maar desalniettemin: Heel geslaagd!!

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.