Terug naar overzicht
Pabo - Hogeschool Utrecht

Deelnemers: Afgestudeerden van de Pabo.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 40.
Rope Skipping als één van de drie workshoprondes.
Voor het vierde achtereenvolgende jaar gaan deelnemers van de studiedag blok 3 Post HBO voor de leergang vakleerkracht 'Bewegings Onderwijs' aan de slag met Rope Skipping.

Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan met de Ropes, vraag ik eerst welke behoefte er is. "Wat wil je behandeld zien? Wat maakt deze 75 minuten nuttig voor je?". "Leuke dingen voor op het schoolplein.", "Hoe kan ik met kleuters Touwtje Springen?" en "Hoe maak ik twee leerlijnen van Touwtje Springen met een andere activiteit?". Genoeg te doen dus! :-)

Als iedereen een geschikt Rope heeft gevonden en ingesprongen is, neem ik het roer weer in handen en leid de groep via 3 methodieken naar Touwtje Springen. Onderweg de nodige obstakels, aanwijzingen, didactische tips, 'De lat hoog leggen. (Of juist niet!!)' en allerhande zijstapjes naar het lesgeven an sich.

Aansluitend aan elke methodische lijn, pak ik door naar eigen vaardigheid en laat zo iedereen (weer) ervaren wat een beginner ervaart wanneer hij of zij een (net niet) haalbare eerste-keer-opdracht uit te voeren krijgt. Maar ook hoe het ook al weer is is om voor een groep die je niet zo goed kent of wellicht zelfs als onveilig ervaart iets voor te moeten doen wat je misschien niet goed kunt.

Via de 'Jij-zelf-en-je-eigen-Rope'-opdrachten stappen we over naar de 'twee-met-één-Rope'-opdrachten en zijn zo ineens met de kleinste vorm van samenwerken bezig. Wat kan ik? Wat kan jij? Hoe kan ik jou helpen? Hoe mislukt het door jou? Hoe kunnen we het samen?

En we eindigen in de kring met de vraag: "En? Alles behandeld?!". Na een duidelijk 'Ja.', komt dan toch nog even Double Dutch om de hoek kijken. "We hebben het wel gehad, maar kunnen het niet.". Sap 1. Stap 2. En na stap 3a volgt 3b waardoor Justin in het Double Dutch aan het springen is en spontaan applaus krijgt...

Om 16:05 wordt de middag afgesloten en is er heel veel gezegd, gedaan en ervaren...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.