Terug naar overzicht
ROC Flevoland - Almere
Deelnemers: Studenten Helpende Zorg Welzijn
Totaal aantal deelnemers: 9
Rope Skipping als Sport- en Beweegactiviteit - 2 van 3
Na een ochtend in de kou vond ik het fijn dat ik ’s middags lekker in een gymzaal kon staan. Het was de tweede keer voor deze studenten van het ROC in Almere.

Om te beginnen mochten ze zelf wat inspringen. Er werd druk geoefend met de trucs die ze in clinic 1 hadden geleerd. Daarna centraal aan de gang gegaan met oefeningen heen en weer door de zaal. Toen ze allemaal goed warm waren zijn we met trucs aan de gang gegaan. Een drietal had de Criss Cross helemaal onder controle en kreeg een nieuwe uitdaging met variaties op de Criss Cross. Zij konden nu even zelf aan de gang en ik kon verder met de groep die de Criss Cross nog niet beheerste. Toen ook zij doorhadden hoe hij moest en hij een keer was gelukt zag je de wil om hem nog een keer te kunnen toenemen. En zo sprong uiteindelijk iedereen uit de groep makkelijk 10 keer een Criss Cross! Dus nu achteruit…. :D Dat heeft helaas nog niet iedereen na deze les onder de knie, maar het begin is er.

Als snel kwam naar mij het signaal dat ze weer graag wilde 'Double Dutchen'. Dat doen we aan het eind van de les, maar eerst krijgen jullie nog een groepsopdracht. Eerst in tweetallen oefenen met travellen. Toen iedereen het onder de knie had kon er een lange rij gemaakt worden. Iedereen moet een keer 'travellent' voor de hele groep langs.

Nu over naar de Long Ropes. Met je Singel Rope in een Longer Rope. Als je erin staat en het gaat goed moet je een truc met je Singel Rope doen. De meiden die tijdens de les de Criss Cros hadden geleerd wilden die wel doen en voerde hem probleemloos uit!! Mooi om te zien hoe snel ze vorderingen maakten.

En als afsluiting Double Dutch. Sommige sprongen ook hierin met hun Singel Rope. Andere sprongen met zijn tweeën wat niet altijd even soepel ging. ;-)
Als laatste werd er nog gevraagd hoe dat nu eigenlijk gaat met 'Speed lopen'. We hadden te weinig tijd om hier uitgebreid mee aan de slag te gaan, maar iedereen die dat wilde heeft het wel een keer geprobeerd. Volgende week willen ze hier graag mee verder.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.