Terug naar overzicht
ROC Flevoland - Almere
Deelnemers: Studenten Helpende Zorg Welzijn
Totaal aantal deelnemers: 13
Rope Skipping als Sport- en Beweegactiviteit - 3 van 3
Vandaag al weer de laatste keer van deze korte reeks met dit groepie. De eerste keer was een geweldige verrassing voor me. Vorige week hebben ze ook hard gewerkt. Dus MOET het vandaag ook weer leuk worden!! :D

"Ik heb begrepen dat verschillenden van jullie na de eerste keer flink spierpijn hadden. :-) Was dat na vorige week ook zo?". Hahahahaha. Herkenkenbaarheid ten top. Maar vorige week geen problemen. We kletsen nog wat verder over zaken als 'In elke man schuilt een vrouw en omgekeerd.' en starten dan met inspringen.

Als de muziek weer even stopt, leg ik de 10-20-30-40-opdracht uit. Ook nu weer komt vrijwel de gehele groep tegelijk in het laatste vak aan. EN ook terug levert vrijwel geen problemen op. De opdrachten breiden zich qua ritme en moeilijkheid uit en zorgen nu voor een spreiding in kunnen.

Een welkome pauze is de overgang naar de 'Single Rope in Longer Rope'-opdracht. Na even te hebben voorgedaan gaan ze in drie- of viertallen aan de slag.
Omdat het super is om te zien hoe ze aan de slag zijn en wat ze kunnen, hebben we het idee om ze vast te leggen door middel van video. Op die manier kunnen ze zien wat ze (fout) doen EN is het leuk om later te gebruiken bij bijvoorbeeld hun diploma-uitreiking. Dit blijkt een gevoelig punt te zijn! De emoties lopen flink op. En omdat ik dat niet de moeite waard vind, besluit ik om de tablet neer te leggen en niet te gebruiken.
We pakken de Ropes weer en gaan individueel of met elkaar aan de slag.

Omdat het zo lekker loopt, vind ik een nieuwe uitdaging wel op zijn plaats. Ik leg twee Long Ropes gekruist over elkaar. Laat elke handle vastpakken door iemand. En als ze met elkaar goed draaien laat ik zien hoe eenvoudig het is om in te  komen, te springen en uit te gaan. 8 meiden gaan hier mee aan de slag, terwijl ik verder ga met de anderen die met Single Rope en 2-met-1-Rope bezig zijn.
Als ik met Joey aan het kletsen ben, hoor ik ineens een kreet van de kant van de 8 meiden! Ze zijn met vier tegelijk in het Kruis aan het springen. :D Wat geweldig. Ze zijn trots en laten het nog een keer zien. En dan valt mijn bek open van verbazing. Want in plaats van allemaal opeenvolgend van één zijde in te komen, komt er van elke zijde één persoon bij! En zo komen er dus drie in vanaf de 'Moeilijke kant'!! En ook nu gaan ze weer probleemloos in en springen met z'n vieren!!

Omdat er vorige week aangegeven is dat ze ook nog Double Dutch Speed willen leren lopen, ga ik de laatste 10 minuten aan de slag met dit onderdeel, en heb ik even later vier meiden die Speedstep lopen. Leuk!!

Als om 16:15 uur de clinic officieel afgelopen is, bedank ik ze allemaal voor de leuke clinics die het geworden zijn. En met name de verassing die ze voor mij geweest zijn op basis van de voorinformatie en de realiteit. Sommigen geven aan dat ze het zo leuk vonden dat ze graag de volgende periode weer met Rope Skipping en mij aan de slag willen gaan.
En terwijl de zaal leger wordt, blijven er vier nog langer in de zaal. Ze willen nog even doorgaan! Dus dat doen we!! :D
En zo gebeurt het dat ik pas om 16:40 uur de voordeur van het ROC aan de Floridastraat achter me dicht laat vallen...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.