Terug naar overzicht
ROC Flevoland - Almere
Deelnemers: Studenten 1e, 2e en 3e jaar.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 16
Rope Skipping als keuze-Beweeg-activiteit - Clinic 2 van 3.
Omdat de eerste clinic een verrassend beeld gaf en bij navraag een tweespalt in beleving gaf, had ik er voor gekozen om de groep in tweeën te splitsen. De ene groep zijn de meiden die de opleiding 'Verpleging' volgen. De andere groep zijn de 'Anderen'. Om deze groepen gesplitst te houden, heb ik de gehele inhoud van de workshoptas in twee gesplitst, waardoor beide groepen beschikken over Single Ropes, twee sets Double Dutch van verschillende lengten en een Long Rope.

"Jullie opdracht opdracht is eenvoudig complex: Maak een demo met je Groep. Als je demo goed is bij de presentatie om 15:45 uur, dan ben je klaar voor vandaag. Anders moet je verder aan de slag tot 16:15 uur.". De gezichten spreken boekdelen. Sommigen zien het zitten. Anderen hebben geen idee hoe ze dit aan moeten pakken.

De 'Verpleging' heeft de meeste leden. Maar 5 daarvan zijn, om verschillende redenen, niet in staat om mee te springen; dus die kunnen coachen. De overigen staan  af te wachten wat ze kunnen gaan doen. De 'Anderen' hebben een team van 6 en gaan meteen aan de slag.
Ik loop gedurende een half uur tussen de beide teams heen en weer. Ik geef aanwijzingen op basis van hetgeen ik zie gebeuren. En zo groeien er twee demo's.


Om 15:45 uur worden de beide teams gestopt en zetten we de banken in een 'theater-opstelling'.
Als eerste gaat het 'Verpleeg-team'aan de slag. Er is een leuke mix van Single Rope en Long Rope zonder duidelijke overgang van het één naar het ander. De 'coaches' laten zich als publiek niet onbetuigd en zo is er even later een eerste demo gepresenteerd.
De 'Anderen' laten een choreografie zien van Single Rope met oversteken naar Long Rope en eindigend met een Single Rope Solo van één van de jongens met de teamleden in halve cirkel daar omheen.
De twee demo's worden door de aanwezigen beiden goedgekeurd (
Wat een verrassing...) en nadat ik heb gezegd dat volgende week de demo op video gezet gaat worden gaat iedereen huiswaarts.

Tijdens het afsluiten met mijn contactpersoon komt de jongen van de solo nog even naar me toe. "Dank u wel voor de leuke les.". Als ik aangeef dat dit zeer gewaardeerd wordt en niet iedereen het met hem eens is vanwege mijn manier van 'voor-de-groep-staan-en-reacties-op-hun-antwoorden' zegt hij: "Maar het is juist die vrijheid die u ons geeft om er iets mee en van te maken die mij zo aanspreekt". En daarmee maakt hij in één zin heel duidelijk hoe beide groepen zijn...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.