Terug naar overzicht

4 april 2013
RSG Lingecollege – Tiel

RSG Lingecollege - Tiel
Deelnemers: Sportklassen HAVO/VWO2.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 28
Rope Skipping als nieuwe beweegactiviteit.
Naarmate ik dichter bij het gebouw kom, worden de herinneringen steeds sterker. Ik mag vandaag WEER aan de slag met de Sportklassen!! En als het vandaag net zo leuk wordt als de afgelopen jaren...

Een kwartier voordat we aan de slag gaan hangen de Ropes klaar, klinkt de muziek uit de Boombox en komen de eerste leerlingen binnen. "Mogen we al?". "Tuurlijk!". En zo vult de zaal zich vanzelf met springende Sportklassers.

Als iedereen binnen is en ik me heb voorgesteld, laat ik de 'Tips voor beginners' zien. Deze ijsbreker is het signaal voor iedereen om met de muziek aan de slag te gaan.

Wanneer ik overpak naar de heen-en-weer-opdrachten wordt al snel duidelijk wie de beweegtalenten zijn, en wie de bijdehanteren zijn. :D Een heerlijk spel van verbaal en visueel ontpopt zich in de zaal en toont daarmee vele mogelijkheden van het motorisch ontwikkelen van touwgerelateerde beweegvormen.

Als we verder gaan met de opdrachten op de plaats, worden weer hele andere mogelijkheden zichtbaar. De beide geblesseerden aan de kant vermaken zich ondertussen prima met hetgeen ze allemaal voor zich in de zaal zien gebeuren.
Als de groep weer een nieuwe opdracht krijg, ga ik met de jongen aan de slag met '2-met-1-Rope'. Hij zittend op de reutherplank, en ik staand tegenover hem. Als we genoeg geoefend hebben, laten we ons geoefende zien aan de gehele klas. "En nu jullie!" is de eenvoudige  afsluiter. En aan de slag gaan ze! Heerlijk om te zien hoe er vervolgens zelf doorgepakt wordt naar nieuwe vormen om te kunnen doen. En al snel wordt er ook solo of met duo's gesprongen in dat ene Rope.


Ter afsluiting laat ik nog met een jongen en meid uit de klas zien hoe Double Dutch opgebouwd wordt en hoe eenvoudig het dan eigenlijk kan zijn. Waarna een paar leerlingen zich er even aan wagen, terwijl de anderen na het terug hangen van hun Rope mij persoonlijk komen bedanken.

Het was INDERDAAD weer een heerlijke clinic.
Ik heb nu al weer zin in de volgende!!

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.