Terug naar overzicht
SG Huizermaat - Huizen
Deelnemers: 3e klas.

Totaal aantal deelnemers vandaag: 45
Rope Skipping als clinic in de 'Amerikaanse Sportdag'.
Eindelijk weer eens zon in Nederland. En dus rijd ik met een vrolijk gezicht naar de clinic die ik vandaag in Huizen ga geven. Wanneer ik bij de gymzaal kom staat de docent al klaar om me binnen te laten en toelichting te geven op de twee groepen die vandaag gaan komen.

Twintig minuten later druppelen de eerste meiden binnen. De lijst laat zien dat er 28 zullen zijn, en dat ze uit vijf verschillende klassen en leerjaren komen. Na een korte introductie heeft iedereen al snel een Rope gepakt en staat te springen. Sommigen zijn in één keer terug in hun basisschooltijd en springen moeiteloos Criss Crosses. Anderen moeten weer wennen aan het 'Touwtje' en de anderen om hen heen.

Na het korte inspringen neem ik de leiding weer en gaan we heen-en-weer. Naarmate de opdrachten moeilijker worden, verschijnen op de gezichten steeds vaker de vraagtekens die voortkomen uit de discrepantie tussen zien, snappen en zelf-kunnen. :-)
Daarna stappen we over naar de Skills op de plaats. Op de muziek en aan de hand van mijn aangeven doen de meiden zo goed mogelijk na wat ik ze laat zien. En ook nu is de trap omhoog er eentje die voldoende uitdaging biedt aan iedereen in de zaal. Sommigen pakken de treden moeiteloos. Anderen hebben zichtbaar meer uitleg en/of voorbeeld nodig.
Wanneer de klok nog iets meer dan een kwartier aangeeft, pak ik over naar de 2-in-1-Rope- en 2-met-1-Rope-opdrachten. Met elkaar gaan ze aan het draaien, stappen en springen en sluiten zo de clinic af.


Na de pauze en de lunch in het verderop staand schoolgebouw komt op dezelfde manier de tweede groep van vandaag de zaal in. En ook het verloop van deze clinic is identiek aan degene die zojuist heeft plaatsgevonden. Zij het dat de verscheidenheid in karakters bij deze meiden iets groter is.
Om niet compleet een kopie te draaien, sluit ik deze groep af met de keuzemogelijkheden Single Rope in Longer Rope, zelf kiezen en Double Dutch. Iedereen is weer aan de gang.
En een kwartiertje later is de stilte in de zaal teruggekeerd en ruim ik de Ropes weer op en in de tas...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.