Terug naar overzicht
Doenja - Vleuten

Deelnemers: 10 meiden van 10 tot 12 jaar.

Clinic Rope Skipping als verjaardagspartijtje.






Vandaag een leuk vooruitzicht: Een Rope Skipping partijtje voor de jongste dochter van een middelbare school-vriend van me. Puck, onze jongste, gaat mee en in totaal zullen er 10 meiden van het partijtje mee gaan doen. Nog even langs de zaak gereden om een verrassing voor het laatste gedeelte van de dag mee te nemen.

Om iets na 14:00 uur zijn we bij Doenja thuis in Vleuten. Het gezelschap zit aan tafel taart en drinken te feesten. En ze hebben er zin in!! Met Mark en Ella nemen Puck en ik nog even door wat we straks in de zaal gaan doen. Zij hebben een gymzaal geregeld en er komt niemand na ons, dus we kunnen eventueel nog een beetje uitlopen.

Om 15:00 uur hangen Puck en ik de Ropes op en komen de meiden de zaal in. Na een hele korte uitleg worden de Ropes gepakt en zijn we begonnen!
Heen en weer. Vooruit. Achteruit. Hinkelen en huppelen. De meiden doen alles wat we vragen en ze groeien zienderogen.
Daarna op de plaats: Muziek aan en doe maar weer mee. Skills. Tricks. Knoopjes. SUC6. En ze kunnen binnen een uur zo ongelooflijk veel meer!!


Iets na 16:00 uur even een slokje en een koekje. Vrijwel direct is de batterij opgeladen en gaan we weer verder.
Door naar 2 met 1 Rope en 2 in 1 Rope. Rope in Longer Rope. En allemaal kleine artiesten, met aan de kant drie trots glimlachende volwassenen.
Mark verzorgt de foto's en video's. Alle meiden mogen hun leukste, coolste, beste Move voor de camera doen. En zo ontstaat er een prachtige verslaglegging van vandaag.
Als het al na 17:00 uur is sluiten we nog af met Doenja in Double Dutch en alle meiden in één 22-feel-Long-Rope.
Daarna is het inpakken, zaal afsluiten en met de auto's naar huis terug.


Vrijwel direct na aankomst zijn daar ook de frietjes en snacks. Als hongerige wolfskinderen wordt er op aangevallen. Ja! Twee uur springen krijg je best wel trek van!! :-)
Na het eten nog een verrassing: Iedereen mag zijn eigen Rope maken! En zijn handvatten en beads in vele kleuren. Zodra een Rope klaar is, verdwijnt de trotse eigenaar de tuin in om hem daar te testen. Om vervolgens voor op straat in het licht van de lantarenpalen te gaan springen in de grotere ruimte.


Om iets na achten rijden Puck en ik weer naar huis: Het was een GEWELDIG partijtje...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.