Terug naar overzicht
Om 13:00 uur was de gehele plek klaar om met te spelen. Vier eerstejaars studenten van de opleiding 'Sport, Management en Ondernemen' aan de Hogeschool van Amsterdam lopen stage bij 'Sportservice Haarlemmermeer' en hebben als opdracht om de Nationale Buitenspeeldag 2012 van vandaag in Rijsenhout, Lisserbroek, Nieuw-Vennep en Hoofddorp vorm en inhoud te geven. En daardoor stonden een Reuze sjoelbak, luchtkussen, voetbal, blok oprollen, 4-op-1-rij, touwtrekken, tsjoekbal, hockey, badminton, nun-chacku en natuurlijk Touwtje Springen en Rope Skipping klaar en 'bemensd' door o.a. vaste medewerkers van Sportservicve Haarlemmermeer op het veld van de Deltaweg in Hoofddorp!!

Om 13:30 uur was de rust verdwenen en werd de eerste clinic Rope Skipping gehouden. Zo'n 50 kids, mamma's en Sportservice-medewerkers stonden in het zonnetje op de muziek en het kunstgrasveld mee te springen. Vooruit, achteruit, 180, leg-wrap en 2-met-1-Rooe. En een half uur later was iedereen weer verspreid over alle spelen. Een paar Long Ropes bleven achter en daar wisten de mamma's en kleinsten wel raad mee...

Vanaf 14:30 uur is het ononderbroken Springen geweest op het halve voetbalveld. Veel kinderen en mamma's waren zelfstandig bezig. Maar vanaf het moment dat ik met een Double Dutch-set aan de slag ging, is de rij wachtenden om het ook te mogen doen niet weg geweest. De eerste drie die in konden komen EN bleven springen waren drie jongens! Wie zei dat meisjes beter zijn?!?! :-) En toen om 16:15 uur de laatste het Double Dutch in mocht, waren er zeker meer dan 30 kids die in de set gesprongen hebben!

Om 16:15 uur nog een laatste keer met z'n allen aan de slag met Single Rope. Maar eerst moest ik een battle doen!~De voetballer wilde laten zien dat hij langer door kon blijven springen dan ik. En dat won hij toen ik een 'kick' tegen mijn Rope gaf om van vooruit naar achteruit te gaan. "Je Touw stopte net!!!", schreeuwden de tweeling vanaf de zijkant, Dus heb ik verloren, en kon ik lekker mijn podium weer op. Muziek iets harder. En weer gaan met z'n allen. Paar nieuwe Skills er in gebracht. En natuurlijk weer samen springend eindigen.

Pas toen de generator uitgezet werd en daarmee de muziek stopte was het feest echt voorbij. En daarmee een SUPER LEUKE middag in Hoofddorp...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.