Terug naar overzicht

6 juni 2012
“Touwtje Springen is echt wel leuk!”

Weeronline.nl liet voor Kudelstaart niet veel droge momenten zien. "Geen probleem. Je staat in de tent!", zegt Tom. Tom van Sportservice Haarlemmermeer heeft mij geregeld voor deze dag.
Om 08:45 uur stond ik de spullen klaar te zetten op het voor Rope Skipping afgezette stuk parkeerplaats met daarop de partytent. En omdat de eerste groep uit 90 (!) bestaat, worden er nog wat Ropes bijgeknipt. SUPER handig als er materiaal van de recordpoging over is. :-)

En vanaf 09:00 uur gaan we vol aan de bak met de ploegen. De Jeugddag tijdens 'Kudelstaart Knalt' is begonnen!! De groepen 3 t/m 5 komen voorbij; in verband met de regen, zijn de groepen 1 en 2 uitgeweken naar de Sporthal. Van de super beginners, tot en met de zwaar gevorderden! Sommigen hebben al eens met Rope Skipping kennis gemaakt en krijgen speciale opdrachten. Anderen hebben voor het eerst een Rope in handen en verkennen wat ze er mee kunnen.

De regen krijgt de eerste drie ronden geen enkele springer klein. Vooruit. Achteruit. 180-to-the-back. Stall. Rondje-met-Rope-onder-je-voeten. Alles wordt aangeboden en nagedaan; ook door de diverse begeleiders.
Maar daarna heeft Pluvius een hand in het programma. Er wordt snel naar binnen in de feesttent verhuisd. Daar wordt de ruimte gedeeld met Zumba. Luide muziek en headset bij de Zumba-instructrice. Volume gaat niet naar beneden. Dus passen we het programma aan. En met de vele handen van de begeleiders toveren we vijf plekken met Long Ropes tevoorschijn. Daar wordt heerlijk in gesprongen; tot en met 6 tegelijk aan toe!! En bij Ruud en mij staat een meisje met haar Single Rope in ons langere Rope te springen!!

Heel geslaagde ochtend in een heel geslaagd evenement! En bij het weggaan hoor ik een jongetje tegen zijn moeder zeggen: "Touwtje Springen is echt wel leuk!"...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.