Terug naar overzicht
Maandag morgen vroeg op weg naar Amsterdam. Geen files, dus ik was lekker vroeg bij O.B.S.  Twiske. Alle touwtjes over de wandrekken uit gehangen en om half 9 kwam de eerste groep acht binnenlopen. Vandaag in totaal 2 groepen 8 en 2 groepen 7 les gegeven.

Bij alle groepen zijn we eerst met Single Ropes aan de gang gegaan. Muziek aan en inspringen maar. Sommige waren al verder dan anderen. Met behulp van de kinderen die al wat verder waren hebben we er in alle klassen voor gezorgd dat bijna iedereen in elk geval de Criss Ccross en de 360 kon.

Na de Single Rope zijn we in alle klassen met 2 in 1 touw aan de slag gegaan. Eerst stonden ze soms wat onwennig te kijken. 'Wat moeten we dan doen?', stond op de gezichten te lezen. De opdracht was erg vrij: je krijgt met zijn tweeën een touw en zorg maar dat je allebei iets doet. Zo komen er altijd meerdere oplossingen uit. Halverwege de les iedereen aan de kant en een optreden van de kinderen die dit wilden. Ze mochten iets alleen laten zien of met zijn tweeën of drieën. In één groep 7 was er ook een groep meisjes van 4 die er een showtje van maakte.
In de groepen 8 zijn we daarna aan de slag gegaan met Long Ropes. Inspringen met de draaiing van het touw mee en ook er tegen in. De groepen 7 hebben ook nog een wedstrijdje gedaan: Wie maakt de meeste sprongen in 45 seconden.

Het was een actieve en leuke ochtend. Sommige meisjes gaven aan deze week te gaan oefenen op het plein en of ze dan de volgende keer mochten laten zien wat ze zichzelf hadden geleerd. Ik ben benieuwd. Kom maar op meiden!!

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.