Terug naar overzicht
USC - Amsterdam

Deelnemers: Studenten en personeel.

Tweede maal Rope Skipping in de reeks van 9 weken.

Rope Skipping begint waar Touwtje Springen ophoudt!

NIEUW bij het USC: Rope Skipping


Rope Skipping is de gevorderde vorm van touwtje springen waarbij acrobatiek, coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en creativiteit samen komen in een allround training. Elke fanatiek sporter weet dat touwtje springen goed is voor conditie en coördinatie.

De cursus


In deze nieuwe 9-weken cursus bij het USC werk je in intensieve wekelijkse workouts aan alle bovenstaande aspecten. Zowel de onervaren, als de ervaren touwtjespringer is welkom. Met enkel en alleen een touwtje leer verschillende technieken en krijg je een uitdagende routine op muziek aangereikt die tijden blijft hangen.

Wat doet het?


Voor doorgewinterde atleten is deze vorm van bewegen een goede manier om te werken aan kracht, snelheid en explosiviteit. Met name de achillespezen, kuiten, enkel- en voetspieren worden stevig aan het werk gezet. Maar wist je dat je ook je bovenlichaam flink traint, vooral je schouders, armen en rug. Daarnaast wordt je cardiovasculaire systeem (hart en bloedvaten) als ook je ademhaling flink aan het werk gezet. Met 10 minuten springen (120 skips per minuut) verbruikt een 75 kg zware man ongeveer 130 calorieën. Hoe sneller je springt, hoe hoger je energieverbruik.

USC-docent


Eric Herber (1966) doet al 17 jaar aan Rope Skipping. Hij heeft heel veel uren gewijd aan het perfectioneren van deze intense workout. Hij kan je alles leren wat met touwtje springen te maken heeft.Bron: http://www.usc.uva.nl/algemeen/sporten.php?sport_id=105&pag_id=208

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.