Terug naar overzicht
Dalton 'Tjalk' - Lelystad

Deelnemers: Groepen 1 t/m 8.

Rope Skipping als beweegonderdeel in het 'IK Lekker Fit!?'.
Om 08:00 uur vielen nog steeds hele kleine druppeltjes uit de lucht naar beneden die volgens weeronline.nl alles vast zou houden. Maar toen om 08:45 uur de 160 leerlingen van de Groepen 1 t/m 4 met de Ropes op het plein stonden, was Pluvius in geen velden of wegen te bekennen.

Muziek aan. Rope dubbelgevouwen op de grond. En springen maar!! Over het Rope springen en terug stappen. Terug springen. Één been landen. Halve draai. Twee maal halve draai en dan eindelijk da handvatten vastpakken in je handen!
Op het Rope staan, aantrekken en springen; inclusief draaien om je lengte-as. 1 sprong vooruit. 2 vooruit. 4 vooruit. Zelfde, maar nu achteruit. En dat alles met heerlijke muziek en trotse ouders en leerkrachten er omheen.
Na 20 minuten werden de Ropes ingeleverd en de zweetdruppels weggeveegd. "Dat was leuk!!". Hoe mooi kan een compliment zijn?!


Daarna alles weer inpakken en door naar de BovenBouw van de Dalton Basisschool 'De Tjalk'. Want Sportservice Flevoland had het zo geregeld dat we de gehele dag met ALLE leerlingen een opening van de projectdag zouden doen. Dus door naar het tweede plein en daar met de 240 leerlingen van de Groepen 5 t/m 8 aan de bak.

En zo staan we om 10:45 uur met 240 Ropes de kinderen en volwassenen te bewegen. Wat een machtig gezicht om alles tegelijk omhoog te zien bewegen. En wat heerlijk om na een kwartier te horen: 'Hè?! Nu al?!?!'.
En terwijl de Ropes worden ingeleverd, gaan de Groepen 7 door met springen. Want zij hebben nog een clinic van 45 minuten! Nieuwe Skills en met z'n tweeën met één Rope. Er wordt waanzinnig lekker gewerkt! En aan het eind is iedereen heerlijk voldaan. Hoewel... Sommigen willen nog even doorgaan. Want ze worden opgehaald voor de lunch en willen graag laten zien wat ze zoal net gedaan hebben.


Tijdens de lunch praten we met alle clinicians, groepsleerkrachten en vrijwilligers over onze activiteiten. Respect naar elkaar en complimenten naar de kinderen en het team. En voor we het weten is het al weer 13:15 uur en staat over 5 minuten de volgende ploeg van 60 op ons te wachten; deze keer de Groepen 6. Het is een herhaling van de inzet en motivatie van de vorige Groepen. Nieuwe Skills worden aangeboden, waardoor straks co-educatie mogelijk is. En samen met Daan-in-zijn-rolstoel laat ik zien dat er zo veel mogelijk is als je samen aan de slag gaat!

Tot slot komen de Groepen 5 met iets meer dan 60 leerlingen het plein op. De Ropes worden gewisseld en het zweet vind zijn weg naar buiten.
Veel aandacht voor met 2-in-1-Rope. In deze zon en met deze temperaturen is het zeker geen straf om buiten bezig te zijn. En de kids denken er net zo over! Een ongelooflijke Energie en creativiteit worden in het springen en draaien gestoken. Ook de groepsleerkrachten laten zich niet vanuit een zittende positie zien. En de juf durft zelfs met mij iets nieuws aan de leerlingen te laten zien.
Als we gaan opruimen komt de één na de ander nog even een Rope lenen. Eventjes nog springen. Eventjes nog aan mamma laten zien. Eventjes nog...
Om 16:00 uur rijden we van het plein af. Achterop de aanhanger nog een paar kinderen die echt niet willen dat we weg gaan. Maar gelukkig zijn ze bij de tweede bocht zo slim om van de aanhanger af te zijn en niet mee terug naar Diemen te rijden...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.