Terug naar overzicht
Buikslotermeer - Openbare Basisschool - Amsterdam Noord

Deelnemers: Groepen 3A, 3B, 6A, 6B, 7A & 7B.

Laatste maal Rope Skipping in de reeks kennismaking.
Vandaag de laatste keer dit schooljaar met de leerlingen van de Amsterdamse Buikslotermeerschool.Vandaag, net als gisteren, weer veel aandacht voor Double Dutch.

Zodra de leerlingen binnen komen gaan ze naar het wandrek . "Hee! Er zijn ook Roze!". Natuurlijk worden die gepakt. En al gauw blijkt dat deze 16-feet lang zijn. En dat je daar met meerderen tegelijk in kunt springen.
Dat gaat met elke groep zo. En elke groep laten we zo een minuut of 10 door gaan. En er gebeuren in die 10 minuten steeds hele mooie dingen. Steeds wisselende combinaties. Andere spelen met het Touw. En er tussendoor springend eenlingen en tweetallen.
Na een minuut of 10 maak ik in een hoek van de zaal een Double Dutch. En al snel zitten er 10 leerlingen te wachten op hun beurt. "Ik kan dit niet meester!". Ik weet het. En met 3 pogingen staan ze in de twee touwen te stuiteren.
Elke groep gaat op deze manier aan de slag. En in elke groep kan iedereen die het geprobeerd heeft aan het eind van de les zeggen: "Ik heb Double Dutch gesprongen!!".

Aan het eind van de middagpauze komen vier jongens uit Groep 8 naar me toe. De eerste steekt zijn hand uit en zegt: "Dank u wel dat u ons heeft leren Touwtje Springen. We konden het eerst niet, maar nu kunnen we het allemaal.". Wat een WAANZINNIG MOOIE actie van deze vier mannen. En wat een ongelooflijk mooi moment.

In de middag komen de Groepen 3. Hier is de opdracht eenvoudig: Maak met 3-tallen zonder fouten 5 sprongen per persoon met een zwart of blauw Rope. En dat blijkt een absolute uitdaging te zijn!!
Er wordt keihard geoefend. Rode koppen, zweet en stimulerende woorden naar elkaar. Met als resultaat: De eerste groep 3 komt na een half uur (!!) tot het eerste succesvolle groepje! En aan het eind van het uur hebben 2 van de 6 groepjes de opdracht kunnen doen.
De tweede groep 3 heeft sneller resultaat. Het eerste drietal heeft de opdracht in 5 minuten voor elkaar!! Daarna volgen al snel nog drie groepjes. En voor het eind van de les hebben ALLE derde groepers de opdracht voltooid. Wat een verschil tussen de groepen...

En als de Ropes opgeruimd zijn, en het afscheid met Linda is genomen, loop ik naar de auto: 'Tot de volgende keer...'.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.