Terug naar overzicht

26 november 2012
Copernicus Scholengemeenschap – Hoorn

Copernicus Scholengemeenschap - Hoorn

Deelnemers: 2e klas Sportklassen.
Rope Skipping als Beweeg-activiteit in het Sportklas-programma.
(2 van 2)
Omdat vorige week de groeps-opdracht met het Long Rope niet helemaal lukte, begonnen we vandaag met deze aangepaste opdracht! 'Spring met de gehele groep, minus de draaiers, in maximaal drie pogingen drie opeenvolgende sprongen en de rest van de les is voor jullie. Lukt het niet, dan zal ik je aan het werk zetten.'.
De motivatie, gedrevenheid en wilskracht was hoog! Maar ondanks mijn subtiele aanwijzingen moest ik toch een hele les aan de slag met ze.


Dus begonnen we met de 10-20-30-40-opdracht. En nadat 5 deze volbracht hadden, volgde de 40-30-20-10-opdracht. En weer werd duidelijk dat 'achteruit' voor de meerderheid van de groep een heel stuk lastiger is dan vooruit.


Omdat we vorige week 'alleen' bezig geweest zijn, ligt vandaag het accent op 'met z'n tweeën'. En dat gaat SUPER GOED. Er worden na het opzetje veel dingen geprobeerd, wat resulteert in veel successen en lachen. En zelfs in een creatieve opstelling met een Long Rope dat in het midden vastgehouden wordt door een leerling die niet mag springen en een leerling die van de ene zijde oversteekt naar de andere zijde.Natuurlijk is er dan altijd wel een tweetal dat 2 Ropes pakt en met z'n drieën aan de slag gaat met Double Dutch. En vrijwel altijd gaat dat dan fout omdat er gebruik gemaakt wordt van 9-feet-Ropes en geen-idee-hebben-wanneer-je-er-nu-eigenlijk-in-moet-gaan. En ook nu is dat weer het geval. Dus pak ik dit moment meteen aan om over te stappen naar inkomen en Double Dutch.

De laatste 10 minuten zijn voor de groep om waar dan ook in de zaal met wat voor Touwtje-Spring-vorm dan ook aan de slag te gaan. En daarmee is ook deze kennismaking een groot succes geworden...


 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.