Terug naar overzicht

8 februari 2013
Corderius College – Amersfoort

Corderius College - Amersfoort
Deelnemers: Sportklas 3 & 4.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 34
Rope Skipping als onbekende Sport.
Als ik bij de school aankom, dan zie ik een oud gebouw dat flink uitgebreid wordt. Blijkbaar doen ze het hier goed als instituut! Al snel heb ik de docentenkamer en de gymzaal ontdekt. En niet veel later hangen de Ropes te wachten en vult de muziek de gymzaal.

Als de eerste groep binnen komt, laten de gezichten zien dat ze niet verwachten dat ze een hele les bezig zullen kunnen zijn met 'Touwtje Springen'. Na een kort welkom en wat sprongen van mij, zijn de blikken al iets veranderd. En als even later iedereen een eigen Rope te pakken heeft, zijn de gezichten compleet veranderd.
De heen-en-weer-opdrachten laten een bonte verscheidenheid aan uitvoeringen van een opdracht zien. En doordat iedereen vrijuit naar elkaar kan kijken en genieten wordt de sfeer steeds boeiender.
Daarna stappen we over naar de Skills en Tricks op de plaats met de muziek als boeiende gangmaker. Ook nu weer mooie momenten van individueel stuntelen en succes.
En als het lesuur bijna afgelopen is, gaan we nog even met z'n tweeën en één Rope aan de slag.


De tweede groep is van te voren iets  meer open in hetgeen we gaan doen. En geholpen door de drie meiden-uit-de-vorige-klas die nog een keer willen meedoen en mij, is iedereen al snel aan het springen.
Ook nu ervaart iedereen weer obstakels en succes; zowel individueel, als met elkaar.
Met deze groep doen we ook nog even een stuk Double Dutch, en weet iedereen dat inkomen en uitgaan niet eens zo heel lastig is...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.