Terug naar overzicht

19 mei 2012
“Touwtje Springen zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Vandaag met Rope Skipping aan de slag geweest met een groep leden van CrossFit Asten.

De groep breed/allround getrainde leden waren om 13:00 uur klaar om te beginnen met het Touwtje Springen. De SpeedRopes werden aan de kant gelaten. Iedereen kreeg een Beaded Rope om mee aan de slag te gaan.
Nadat de 'juiste lengte' bepaald was en iedereen voldoende gewend was aan het Rope, werd via Basic Jump vooruit en achteruit de eerste nieuwe uitdaging geboren. Want achteruit is ook bij deze atleten een achtergebleven wereld. Daarna volgden 180-to-the-back en 180-to-the-front. Double Bounce bleek de coördinatie tussen handen en voeten aan te spreken op een manier die nog niet vaak aangesproken was.

Omdat Double Under één veel terugkerende skill is in de training in verband met de ontwikkeling van de snelkracht van de kuiten die veelvuldig aangesproken wordt in de diverse CrossFit-skills, werd deze uitgebreid aangeboden. Via het 1-1-2-rtime en de voorvoetlanding, werden al heel snel een aantal PR's hoger gemaakt.
Daarna aandacht voor de opbouw en ontwikkeling van Speed; zowel qua materiaal, als qua voettechniek, als qua totaalplaatje, als ook het gebruik van audio als ondersteuning.

Aan het eind werden nog een WOD en WOW gedefinieerd. Werd er nog een beetje verder gespeeld met diverse (on)mogelijkheden met een Rope. En werd er nog verder gepraat over de aanvulling die de Ropes en Skills binnen het CrossFit bieden.
Een absoluut geslaagde middag die ongetwijfeld een vervolg zal kennen...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.