Terug naar overzicht

25 september 2013
25-9:CSG Reggesteyn – Nijverdal

CSG Reggesteyn - Nijverdal
Deelnemers: DocentenLO van de verschillend locaties.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 17.
Eerste maal Rope Skipping als onderdeel van de bijscholing 'Professionalisering'.
Wanneer je in Amsterdam bent, dan ligt 1,5 uur naar het oosten Nijverdal. En zo lang had ik dus ook nodig om daar te komen. :-) En daarna nog twee trappen op. En dan ben je in een heerlijke gymzaal MET een flightcase met digital LO. GEWELDIG!!!! Ineens was ik weer 15 jaar terug in mijn tijd. Omdat ik al wist dat digitaal LO op deze shool een steeds prominentere plek krijgt, heb ik een harddisk met heel wat software die ik mede gemaakt heb meegenomen. Om die te installeren op de PC in deze zaal.

Een half uur na mijn binnenkomst is de hele groep compleet. Op mijn vraag 'Wat willen jullie dat ik in elk geval ga aanbieden!?!', komen antwoorden als 'Iets wat we met de leerlingen kunnen doen.' en 'Met meertallen werken.'. Dus dat gaat helemaal goed komen! :-)

De heen-en-weer-vormen waar ik mee start, bieden altijd de gelegenheid om de docenten terug te halen naar het niveau van hun eigen leerlingen: Ik zie het gebeuren. Ik snap het zelfs! Maar het lukt me (nog) niet!!
Dit blijven perfecte momenten om individuele- en groepsprocessen onder de loep te nemen en daar met ekaar over van gedachten te wisselen. En zo breng ik altijd de veiligheid in de groep ter sprake. Immers: Wanneer een mislukte poging wordt uit- of weggelachen, resulteert dit de volgende keer in een gegarandeerd niet-nog-een-keer-proberen!


En zo stap ik door naar verbale en non-verbale communicatie in het samenwerken, door aan de slag te gaan met 2-tallen-en-1-Rope.

Het einde wordt gevormd door een 15-seconden-sessie waarin iemand die het Double Dutch-springen niet beheerst, het 'ineens' wel kan! Want zo eenvoudig is het!!

Volgende keer is 19 november. En gaan we door met uitbouwen en nieuwe Skills en (on)mogelijkheden...

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.