Terug naar overzicht

26 april 2013
‘De Peppel’, ‘De Regenboog’ en ‘De Sprankel’ – Dussen

'De Peppel', 'De Regenboog' en 'De Sprankel' - Dussen 

 

 

Deelnemers: Leerlingen van de groepen 5 t/m 8.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 185
Rope Skipping als één van de beweegactiviteiten tijdens de Koningsspelen.
Vandaag is het zover! De eerste Koningsspelen!! En de weersverwachting is niet gunstig. :-(
Ter hoogte van Meerkerk komt het zonnetje voorzichtig door de wolken. Voorspeld werd: 'Van het westen uit trekken de buien, soms heftig, het land binnen.'...

Als ik het pleintje in Dussen op rijd, is het nog steeds droog; Merl is er even later ook. De Ropes worden klaargehangen op het rek en de muziek vult het plein en het grasveld waar ook al vele spelen zijn uitgezet. Vandaag beginnen we met een toespraak aan alle kinderen, leerkrachten en ouders van de drie basisscholen door de Wethouder van Sport. Daarna een kleine demonstratie van Merl en mij en aansluitend het oplaten van de ballonnen.

Als alles gedaan is, verdelen de kinderen zich over de spelen en gaan wij met de eerste groep aan de slag.
In de twintig minuten die we hebben, gaan we meteen aan de slag met single Rope Skills, 'Springen zonder springen' en 'Rondje draaien met je voeten op je Rope'.


Wanneer de bel klinkt, levert iedereen zijn of haar Rope in en gaat naar het volgende spel, terwijl de nieuwe groep bij ons een Rope komt halen. En ook met hen gaan we 20 minuten zo intensief mogelijk met de Ropes aan het werk.

Bij de derde groep vallen de eerste spetters. Maar niet genoeg om de clinic af te breken. En zo krijgt ook deze groep 20 minuten lol-met-een-Rope.

Tijdens het opruimen worden de spetters groter en vallen ze met meer tegelijk. Maar redelijk droog rijden we naar Hank voor de volgende clinics...Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.