Terug naar overzicht

11 mei 2013
IAG Sportevent & GymPOWER Open Podium (dag 1) – Den Bosch

IAG Sportevent & GymPOWER Open Podium (dag 1) - Den Bosch
Deelnemers: Iedereen die van Springen en sporten houdt.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 13
Rope Skipping als één van de workshops tijdens het evenement.
Terwijl er buiten op het terrein een massale warming up gedaan wordt, worden binnen in de verschillende zalen en studio's uiteenlopende workshops voorbereid. En ik vorm daarop geen uitzondering. De afgelopen twee dagen is het rustig geweest. Vandaag gaat het hopelijk drukker worden. Aan de organisatie ligt het niet. Want iedereen is vriendelijk en vrolijk. En de voorbereidingen en aanwezige materialen stralen hetzelfde uit.

Mijn eerste ronde is rustig: er is geen enkele deelnemer! Als ik na 15 minuten na aanvang langs de verschillende andere workshops loop, laat zich hetzelfde beeld zien. We zijn allemaal voorbereid. Maar de deelnemers zijn er eenvoudigweg niet. Ongetwijfeld heeft het vroege tijdstip (zijnde 10:00 uur) hier mee te maken. Misschien eerst de andere sporten in het gezin plaats laten vinden en de boodschappen doen. We gaan meemaken hoe het bij de tweede ronde (om 11:00 uur) gaat zijn....

En dan gaat om 10:35 uur de deur open. 17 turnsters, inclusief trainster en (bege)leiding stappen binnen. "We komen Rope Skipping doen! We waren net bij Flashmob, en dat liep uit. Kan het nog!?!".
'JAAAAAAAAAA!!!', schreeuw ik in gedachten uit. "Natuurlijk.", is mijn antwoord. :-)


En zo sta ik een half uur lang te springen en 'knopen' met de meiden. Van super eenvoudig (Handle oppikken) naar moeilijker (180-to-the-back & 180-to-the-front) naar LASTIG (Cross-Cross)!!!
En de meiden doen het geweldig. Één 'uk' leert in no-time zelf de 'Leg wrap'. Laat hem vervolgens zien aan de gehele groep. En een andere meid legt vervolgens real-time uit wat er gedaan wordt. HEERLIJKE groep!!
Tot slot spring ik met de meid in het  gele shirt nog even 2-in-1-Rope en laat de rest zien wat er zoal mogelijk is wanneer je samenwerkt en communiceert. Geweldig. Als ze weggaan geef ik deze groep nog een Oranje, Rood en Wit Rope mee. Kunnen ze doorgaan wanneer ze willen...


De tweede ronde sluit meteen aan bij de groep die net was. En er is helemaal niemand. Dus kan ik probleemloos dit verslagje maken en de zaal voorbereiden op de volgende groep: RG.

Om 13:30 uur gaat het Rope Skipping Demo Team van 'Dutch Delight', het team waar we regelmatig mee samenwerken, een demo op het GymPOWER Open Podium geven. Ik hoop dat er dan een mooie groep toeschouwers is.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.