Terug naar overzicht

15 mei 2013
Netwerk ‘Sportklassen’- Almelo

Netwerk 'Sportklassen'- Almelo

Deelnemers: Docenten LO.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 6
Rope Skipping als praktijkworkshop tijdens de bijeenkomst.
 

Het is altijd lekker om aan de slag te gaan in de Sporthal bij het OSG Erasmus in Almelo. En als dat dan ook nog eens mag zijn met LO-ers, dan is het feest helemaal compleet! Dus reed ik met veel plezier naar de Oostzijde van ons mooie land.


"De groep is kleiner dan verwacht. Er hebben zich behoorlijk wat afgemeld.". "Jammer. Maar dat maakt het niet minder leuk! Wel nog iets intensiever voor jullie. :-)". En zo gingen we aan de slag na een korte inventarisatie van wensen m.b.t. wat er vandaag aan bod moet komen.
Eerst op de plaats een aantal tips en tricks; met en zonder muziek. Om vervolgens vooruit heen en weer te gaan; en daarna een paar varianten op voor- en achteruit te laten zien en ervaren.
Daarna weer op de plek met een uitbreiding van het scala; inclusief een aantal zaken op niveau. ;-)
Om vervolgens door te gaan met de 2-met-1-Rope- en 2-in-1-Rope-opdrachten.
Tussendoor wat kletsen, voorbeeldjes en aanwijzingen.
Na ruim een uur en een kwartier het staartje: Inkomen in Long Rope (gedraaid met 14-feet-Rope) en door naar Double Dutch; zo eenvoudig kan het zijn!!


Na ruim 1,5 uur nog even bij elkaar zitten en afronden. "Staat dit op papier?!". "Nee.  Je kunt het wel vinden op het Internet of op een CD-rom. Stuur me maar even een mailtje via eric@projump.nl of ga naar de website touwtjespringen.nl.". :-)

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.