Terug naar overzicht

12 maart 2012
Rope Skipping in de KMA in Breda.

En dan gaat de slagboom van 'de KMA (Koninklijke Militaire Academie)' in Breda open en gaan we zo meteen aan de slag met cadetten en medewerkers van de NLDA (Nederlandse Defensie Academie). Insteek: De basis voor een show welke op één van de vele gebeurtenissen op de KMA gegeven kan worden.

We verzamelen in de dojo. Na een korte introductie gaan we aan de slag met het op maat maken van de vorige week aangeschafte beaded Ropes. Daarna inspringen met muziek. Om te worden gevolgd door Springen in Travellar-positie; inclusief overgeven van het eerste en het tweede handvat; en bij sommigen zelfs gelijktijdig overhandigen. Deze vorm kan super mooi en snel uitgebouwd worden naar een stuk opkomst, ritme, discipline en timing.

Daarna gaan we aan de slag met de routine [Scissors]. In deze routine staan 8 Skills centraal en vormen een prima basis voor een tweetal; en uit te groeien naar een compleet bataljon.

We sluiten af met Chinese Wheels. En hoewel dit Level 2 Skills zijn, lukt het vrijwel iedereen om binnen 10 minuten de basis, het 2-Wheel, te springen. En met Owan lukt het zelfs om 'Inside Turn' te doen.

Aan het eind zitten we nog even bij elkaar en bespreken we wat we gedaan hebben en wat er nog mogelijk is. Er worden credit-cards voor de site http://vetvermoeiend.mydigitalsportcoach.com achtergelaten; zo kunnen ze zelf nog even verder kijken en oefenen.

Als afsluiting wordt er geluncht in de eetgelegenheid. Een mooie afsluiting van een goede sessie op een unieke locatie. Tot ziens?!

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.