Terug naar overzicht

23 maart 2013
Schaats- en Inline-skate Vereniging Zeist

Schaats- en Inline-skate Vereniging Zeist

Deelnemers: Leden, trainers, familie en ouders.
Totaal aantal deelnemers vandaag: 29
Rope Skipping als beweegactiviteit ter afsluiting van het schaatsseizoen.
Terwijl de temperatuur buiten geen enkele aanleiding geeft om een punt te zetten achter het schaatsseizoen, worden vandaag op diverse plaatsen in Nederland de ijsmachines stopgezet en sluiten de schaatsverenigingen het seizoen af met de  laatste wedstrijden en activiteiten. En daarom ben ik weer in Zeist en gaan we weer voorafgaand aan de diploma's, bedankjes en bijzondere prestaties Touwtje Springen op de skeelerbaan van SIV.

Langzaam wordt het aantal aanwezigen groter. En als om iets na 15:00 uur de muziek harder gaat en de Ropes opgepakt worden, staan we al gauw met bijna 20 schaatsers te springen.

Omdat het echt wel fris is met dit weer, kies ik er voor om veel te springen. Dus Basic Jump, Double Bounce, Op je Rope staand en zelfs eventjes Double Under. Maar ook 180-to-the-back en 180-to-the-front en front-to-back-with-side-straddle zijn twee verbindings-Skills tussen voor- en achteruit.

Even een snel stapje naar met 2--in-1-Rope om door te gaan met het blijven springen, maar nu met het accent op samenwerken.
En dan snel overstappen naar Long Rope met zo veel mogelijk de-één-na-de-ander-inkomen en gezamenlijk blijven springen, waarbij twee Long Ropes afzonderlijk gedraaid worden door 4 ouders. Dit wordt natuurlijk een wedstrijdje: Wie kan met het meest tegelijk in het Rope zijn!?! De ene groep gaat van 2 naar 3, naar 4. De tweede groep gooit het over en andere boeg en start met 8 tegelijk! :-) En dat lukt!!! Hahahaha


Als ik iedereen bij elkaar haal en ze bedank voor hun inzet en enthousiasme, hoor ik dat de tweede groep ook met 8 in het Long Rope heeft staan springen. GEWELDIG!!! We hebben dus alleen maar winnaars!!!
En terwijl ik mijn spullen opruim en nog een aantal Ropes verkoop aan een paar deelnemers, wordt de clubruimte klaargemaakt voor het tweede deel van vandaag...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.