Terug naar overzicht
Sportservice - Nijmegen

Deelnemers: leerlingen van groep 5 t/m 8.
Rope Skipping als (na)schoolse Beweeg-activiteit.
Als ik aankom bij Sporthal Mijhorst komt de beheerder me tegemoet. "Jij komt voor Loesan?!". Na de bevestiging volg ik hem en leer dat een lekkage er voor gezorgd heeft dat ze al de gehele week problemen hebben met de elektriciteit. Maar de verwachting is dat vijf minuten voor het begin van de clinic 1/3 van de zaal verlichting zal hebben en dat we dus gewoon aan de slag kunnen.

En inderdaad zit ik met de jongens en meiden in 1/3 verlichte sporthal als we gaan beginnen! De meesten hadden al een Rope uit het wandrek gepakt en hebben zich al ingesprongen. Dus kan ik doorpakken en gaan we aan de slag met de heen-en-weer-vormen. We starten in het licht, en bewegen ons steeds verder de duisternis van de sporthal in. Steeds andere opdrachten dagen steeds meer uit en zorgen er voor dat de ADHD bij sommigen minder aanwezig wordt en de groep steeds meer aandacht krijgt en geeft.

Dan de muziek er bij en opdrachten op de plaats. Degenen die het beste zijn, gaan meteen aan de slag met 180-to-the-back; gevolgd door 180-to-the-front. Met de anderen doe ik de Leg-wrap. Na 5 minuten komen de eerste al weer bij me: "Meester. Ik kan hem! Wat moet ik nu doen?!". Ik koppel uit beide groepen degenen die al klaar zijn aan elkaar tot een tweetal en laat ze elkaar elkaars Skill aanleren. Dit gaat SUPER GOED!!
Tussen de verschillende opdrachten door zitten we even in een grote kring en kijken we naar elkaar en de volgende opdracht. En dan weer aan de slag.


Omdat een uur heel snel voorbij gaat en ik nog meer wil doen, introduceer ik een aantal 2-met-1-Rope-varianten. Voordat ik 'Aan de slag!' zeg, zijn ze al vertrokken. Met Loesan praat ik over de vormen tot nu toe en deze laatste in het bijzonder: Samenwerken in zijn kleinste vorm!
Terwijl de kids doorgaan, neem ik Loesan en de kijkende moeder even bij me. Beiden draaien het 16-feet-Rope, terwijl ik er in ga staan springen. Als door een magneet worden diverse kinderen onze kant op getrokken. "Ik wil ook springen in het lange touw!!". Een paar sprongen dan. En veel eerder dan we willen, is het uur al weer om en is de volgende groep al weer bijna aan de beurt.
"Dank jullie wel allemaal!!!".

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.