Terug naar overzicht

25 mei 2012
“Meester. Kijk dan!”

Om iets voor 09:00 uur staat de aanhanger met de auto op het plein. De muziek komt uit de boksen. De Ropes liggen klaar. Het zonnetje schijnt al strak aan de blauwe hemel. Alles is klaar om met de Groep 3 leerlingen van de de Visserschool in Amsterdam Touwtje te gaan Springen.

De Ropes worden gepakt. Sprongen gemaakt. Teleurstelling als het niet lukt. Lach van oor tot oor als het is gelukt. "Meester. Kijk dan!". Het blijft altijd mooi om te zien hoe snel er geleerd wordt door ´Groepie 3´!

Na 3 volgen 4, 5, 6, 7 en 8. Met allemaal hun eigen overwinningen. Creatievelingen. Andere oplossingen vindend. Voorbeelden bovenop het podium. Zwetend beneden op het asfalt. En zo werk ik van Touwtje Springen met Groep 3, naar Rope Skipping met Groep 8. Combinaties en Skills worden moeilijker en sneller.

Om 12:00 uur is het plein weer eigendom van de duiven en de ouders die hun kind op komen halen...

 

Naschrift: Vanaf groep 4 was er één meisje dat mee sprong met groep 4. En groep 5. En 6 en 7 en 8!!! Zij had vrij van school vandaag. En zag ons springen. Ze besloot dat ze gewoon mee kon doen. En ging op in de groep en sprong alles mee! 2,5 uur lang. WOW!!! Ik heb haar na afloop een eigen Rope gegeven. Wat een Respect voor deze meid...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.