Terug naar overzicht

31 mei 2012
Afsluiten voor een cijfer.

Vandaag de laatste dag Rope Skipping voor de leerlingen van de sportstroom LO2 van het OSG Erasmus in Almelo. De opdracht die vorige week opgegeven was moest vandaag worden afgesloten. De criteria werden nog eens doorgenomen: Samenwerken, Complexiteit, Uitstraling en Synchroniciteit. Straks nog even een minuut of 20 oefenen. En daarna afronden!

Maar voor het zover is, kan iedereen 1,0 punten bonus scoren! Ik ga in 10 minuten een routine aanleren, welke vervolgens één-op-één afgesloten moet worden. Super lastige opdracht! Zeker als je niet goed kunt springen, niet goed kunt leren of hele grote drempel op je eigen pad werpt. En door het laatste  scoorde  Aaron geen bonus.

Daarna verder met het afsluiten. Oefenen met de groep, terwijl ik kijk, af en toe  help, of met een andere klas bezig ben. Met nog 15 minuten voor de pauze-bel te gaan, start het afsluiten. Met z'n zevenen. Te veel fouten. Niet complex. En zeker niet synchroon. Cijfer: Niet voldoende: Een 5. Met de bonus een 6. Maar met een hele grote kanttekening daarbij. Aaron blijft op een 5 staan. "Had ik nu maar wel die Bonus gedaan.", zei hij nog.

Daarna het tweede moment met de eerste klassers van de sportstroom LO2. En ook hier weer mooie momenten met Touwtjes, Ropes, Springen en opdrachten.

Al weer een schooljaar met Rope Skipping voorbij. De tijd gaat hard. Maar dat betekent gelukkig ook dat het volgende moment snel komt. 2012-2013 als alles weer goed gaat...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.