Terug naar overzicht

5 juni 2012
Gaan we weer die oefening doen!?!

Vandaag de eerste uit de serie van 5x Rope Skipping; voor het vierde achtereenvolgende jaar. En het aantal bekende gezichten is groot! De heel veel hoef ik niet te zeggen voordat er begonnen wordt.

Eerst aan de slag met Single Rope. Je eigen dingen doen. Sommigen Touwtje Springen, anderen Rope Skippend.
En daarna met z´n allen met en op muziek aan de slag. Opdrachten over je eigen Rope heen springend. Met je Touwtje voor en achteruit. Richtingwisselingen en aantallen scoren. Om vervolgens synchroon (= samen) aan de slag te gaan. Achteruit over je eigen vrije lijn in de zaal; sommigen inclusief moeilijke Skills.

Tot slot met drie- of viertallen en een 10-feet of 11-feet Rope. In. Spring. De bocht gaat in. Goed draaien voor elkaar. Luisteren wat de springer wil! En je daar als draaier aan aanpassen.
Sommigen weten nog van vorig jaar dat je ook Double Dutch kunt doen. Dus die pakken er een tweede Rope bij. Maar met zulke korte Ropes is het verdraaid lastig. :-)

Aan het eind zitten er ook al 'stiekem' twee mamma's te genieten aan de zijkant. "Even kijken wat de show gaat worden dit jaar.". Gelukkig hebben we nog drie-en-een-half keer om de show te oefenen...

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.