Terug naar overzicht

19 juni 2012
14 kinderen plus een lerares van school.

Dinsdag kwam er een nieuwe groep brugklassers van het Willem de Zwijger uit Bussum om kennis te maken met Rope Skipping. Een half uur voor tijd waren de eerste al weer in de speelzaal aanwezig en de touwtjes bleven niet lang onaangeroerd liggen. Om half 2 was de groep van 14 kinderen plus een lerares van school compleet.

Eerst wat inspringen en toen aan de slag gegaan met wat eenvoudige trucs die in je eentje uit te voeren zijn. Al snel hoorde ik opmerkingen uit de zaal: "Dit is echt vermoeiend!". Maar er werd fanatiek door gesprongen.
Toen gevraagd wie er een truc voor wilde doen die hij of zij al kende en die daarna door iedereen na gedaan moest worden. Alleen de lerares durfde voor de groep te staan!! En kwam al meteen met de Criss Cross. Voor sommige nog wat te hoog gegrepen en dus moesten we het stapje voor stapje aanpakken, en uiteindelijk is het bijna iedereen gelukt.
Twee jongens wilden iets met zijn tweeën in één touw voordoen. Dit gaf meteen de brug naar de volgende oefening. Nadat iedereen met zijn tweeën wat had geoefend, even wat afleiding door het spel inspringertje te doen; iets dat we vorige week en de week ervoor ook met de andere groep hebben gedaan.
Daarna weer ieder een eigen touw gepakt om nog wat nieuwe single trucs te doen.
Toen iedereen redelijk moe was zijn we begonnen met Double Dutch. Sommige meiden en zelfs wat jongens hadden het al eens gedaan en wilde wel aan de klas laten zien hoe het moest. Daarna konden ook de kinderen die het nog nooit hadden gedaan het proberen. "Ik kan dat echt niet! :-(" werd al snel "Ooohhh. Dat kan ik echt wel!! :-)". Erg leuk om te zien als het dan inderdaad lukt.
10 minuten voor het eind waren ze allemaal moe en wilden ze naar huis. Eerst moest er echter nog een groepsopdracht uitgevoerd worden! 5 sprongen met de hele groep in een Long Rope. "Zodra dat gelukt is, mogen jullie omkleden en naar huis.". Erg fanatiek werd er gesprongen, maar het duurde toch nog 8 minuten voor ze eindelijk bij de 5 waren en zo hadden ze toch nog de hele les vol gesprongen.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.