Terug naar overzicht

29 juni 2012
Vandaag weer naar basisschool Twiske in Amsterdam, dit keer voor de groepen 5.

Vandaag weer naar basisschool Twiske in Amsterdam, dit keer voor de groepen 5. Beide groepen hadden al erg veel energie toen ze de gymzaal in kwamen rennen.

We zijn begonnen met inspringen op de muziek maar eerst zonder touwtje. Van links naar rechts, van voor naar achter en allerlei sprongen die we later in de lessen in het touwtje ook nog gaan oefenen.
Toen iedereen goed warm was konden ze een touwtje pakken en moesten ze aan één kant van de gymzaal plaatsnemen. De groep werd in tweeën gesplitst en de groepen moesten om en om naar de overkant op verschillende manieren. Toen mochten de jongens naast elkaar aan de meisjes laten zien wat ze allemaal konden met een touwtje en daarna waren de meisjes aan de beurt.
Toen ruim de helft van de les voorbij was hebben we even een break gehad met het "muziek stop spel". Als de muziek stopt moet je stil staan, wie beweegt is een ronde af en mag pas de volgende keer dat de muziek aangaat weer meedoen. Bij de eerste groep hebben we daarna de groep in tweeën gesplitst. De gymjuf ging met de jongens in een groot touw springen en ik ben met de meiden aan de andere kant van de zaal aan de gang gegaan. Alle meisjes kunnen nu inspringen en als afsluiting is het de meisjes ook nog gelukt om met zijn allen in het touw 5 sprongen te maken. Nog niet alle jongens waren toe aan inspringen, maar ook op de andere helft werd er fanatiek gesprongen.


De tweede groep kreeg als afsluiting een andere opdracht. Zij moesten met zijn tweeën in één touw springen. Bij deze groep sloten we af met een ronde voordoen. Hierdoor konden we veel variaties zien. De meeste jongens lieten iets zien met zijn tweeën in een touw en bij de meisjes kozen er ook een paar om alleen te laten zien wat ze konden.
Het was de laatste les van een actieve week. Volgende week weer.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.