Terug naar overzicht

6 juli 2012
We zijn begonnen met een kort filmpje.

Vandaag voor de tweede keer langs bij de groepen 5 van basisschool Twiske in Amsterdam.

We zijn begonnen met een kort filmpje. De kinderen kregen de opdracht om goed op te letten op wat voor manieren de springers op het filmpje allemaal sprongen. Alleen in een touwtje, met zijn tweeen in een touwtje, in een lang touw, twee lange touwen en er was zelfs een enkeling die de vorm Wheelen op was gevallen in het filmpje. Op deze manier hadden ze een idee hoeveel mogelijkheden er eigenlijk zijn.
Toen snel naar de gymzaal om daar eerst warm te worden met het tikspel waarbij je als je af bent 10 keer moet touwtjes springen. Het was een drukke boel. Toen iedereen goed warm was zijn we verder gegaan met single trucjes.
Alles werd uit de kast gehaald en wat ze net op de video hadden gezien moest bij sommigen meteen geprobeerd worden.
Als afsluitende opdracht kregen beide klassen dezelfde opdracht.

Volgende week is de laatste les en dan moet er natuurlijk ook opgetreden worden. Ze mochten zelf groepjes maken en dan beginnen met het maken van een show. De groepjes waren snel gevormd en al snel kwamen ze ook vragen om een Long Rope om mee te oefenen. Andere groepjes hielden het bij 'Ieder een eigen touw' en daar samen een routine mee bedenken. Ik ben benieuwd wat volgende week gaat brengen! Het zag er vandaag al heel mooi uit en met wat aanwijzingen kwamen er al snel nieuwe mogelijkheden.

Als afsluiting wilde ze van mij nog een optreden zien. Dit had ik de vorige week al beloofd en ze waren vandaag allemaal zo goed bezig geweest dat ze dat wel verdiende.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.