Terug naar overzicht

5 juli 2012
“Dat hoeven wij toch niet al na de les te kunnen?”

Met de auto richting Leerdam, daar was Jenaplanschool de Wilgenhoek snel gevonden. Toen ik het terrein op liep werd al snel duidelijk dat het thema van vandaag binnen de school "Doe eens raar met je haar!" was. Dat was al een leuk gezicht.
Het was vandaag een warme benauwde dag en ik was blij toen de docent me naar het achterschoolplein bracht waar heel veel bomen stonden. Tijdens het uitpakken van de tas met touwtjes had ik meteen veel bekijks. "Juf. Wat gaan we zo doen?". "Kun jij trucjes?". Het was pauze en dus liepen er veel kinderen op het plein rond. Toen alle touwtjes uitgestald waren heb ik laten zien wat je allemaal alleen met een touwtje kan. Sommige kinderen keken met open mond en vroegen: "Dat hoeven wij toch niet al na de les te kunnen?". "Nee, we beginnen bij het begin.", was mijn antwoord.

Ik kreeg drie keer twee groepen uit de school.
We begonnen zoals gewoonlijk met inspringen. Ieder een eigen touw. "Let op dat je niemand slaat en al die bomen op het plein springen ook niet mee, dus ook daarvoor uitkijken.".
De lessen duurden maar 30 minuten en dus eerst verschillende single trucs geoefend. Daarna zijn de hogere groepen aan de slag gegaan met twee springers in één touw.
Met de groepen 4 en 5 zijn we als afsluiting met een lang touw gaan inspringen.
Als afsluiting waren er nog twee optredens. De jongens mochten aan de meiden laten zien wat ze allemaal konden en daarna andersom. Ondanks dat het zweet al bij iedereen over de hoofdjes liep merkte je dat ze bij de optredens nog even alles uit de kast haalde om de klas te laten zien wat ze allemaal konden en nieuw hadden geleerd in zo'n korte tijd.

Na iedere les kregen de kinderen wat limonade en een stuk appel. En aan het eind van de dag was er voor iedereen ook nog een ijsje. De kinderen van de Wilgenhoek zijn nu klaar voor vakantie en ik hoop dat daarin flink wordt gesprongen en geëxperimenteerd met nieuwe mogelijkheden met het touw.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend meer informatie.